Mitä ovat SSL, SSI ja Shell Access (lyhyt yhteenveto)

Nämä kolme ovat kaikki eri asioita, jotka joskus sekoitetaan pahasti keskenään.

SSL = Secure Side Layer eli palvelimen suojattu yhteys.

Mikäli domain nimelle on hankittu SSL-yhteys sekä sertificaatti, sivut toimivat tässä tapauksessa myös https-alkuisina. Huomaa, että SSL-yhteys tarvitsee omistetun (kiinteän) IP-osoitteen. Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan tämän omaan web-hotellipalveluusi, ole hyvä ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

SSI = Server side includes

Web-sivujen cgi-koodi voidaan peittää alla olevan ohjeen mukaisesti nimeämällä sen sivun pääte .shtm tai .shtml - tiedostoksi. Sivulle tulee sisällytää esim. mycgi.cgi koodi seuraavasti:

<!--#exec cgi="mycgi.cgi" -->

lisäksi tulee luoda .htaccess - niminen tiedosto ja siirtää se palvelintilaan ja kirjoittaa siihen rivi:

Options +Includes

Shell Access / SSH

Shell mahdollistaa ohjelmien ajon komentoriviltä, tiedostojen muokkaukset jne. Tätä ei suositella käytettäväksi varsinkaan heille, jotka eivät ole perehtyneet SSH:n / Telnetin toimintaan aikaisemmin.

Shell access ei ole palvelimella oletuksena turvallisuussyistä päällä, vaan se aktivoidaan pyynnöstä (niihin web-hotellipalveluihin, joihin se kuuluu).

Huomautamme, että kaikenlaiset taustaprosessit ovat kielletty palvelimellamme.