Mikä on domain alias

Domain alias toiminto tarkoittaa sitä, että domain nimet toimivat identtisesti samassa web-hotellissa. Eli kumpikin johtaa samoille sivuille ja jakavat saman sähköpostilaatikon. Cpanelissa toiminto "domain park" tarkoittaa ise asiassa domain alias- toimintoa. Domain alias-toiminnosta veloitamme hinnastomme mukaisen maksun.

Mikä on domain park

Domain parkilla tarkoitataan sitä, että domain ohjataan web-hotellissa toimivan päädomainin etusivulle. Esim. jos olet hankkinut domain nimen com-päätteellä, niin sama domain net-päätteellä voidaan ohjata niin, että se menee com-päätteen etusivulle.

Mikä on URL-ohjaus, frame-ohjaus

Domain nimi voidaan ohjata toiseen osoitteeseen ns. frame-ohjauksena, jolloin domain nimi pysyy "lukittuna". Tästä käytetetään myös nimitystä URL-lukitus. Tätä ei tule sekoittaa termiin "domain nimen siirtolukitus", joka estää domain nimen siirron toiselle palveluntarjoajalle.

Frame-ohjaus pitää domain nimen selaimen osoitepalkissa koko ajan samana, riippumatta mitä sivua selataan. Näin ollen frame-ohjaus saa domain nimen näyttämään virallisemmalta, siltä kuin se toimisi omalla palvelimellaaan.

Tämä ei ole kuitenkaan oikea tapa pitää domain nimeä, varsinkaan silloin jos sivut, johon domain ohjataan toimii täysin toisella palvelimella. Nykyiset selaimet myös näyttävät ilmoituksen, että domain hakee sivuja tai tiedostoja muualta.

Frame-ohjaus voidaan tehdä esim. seuraavalla HTML-koodilla:

<html>
<head><title></title></head>
<frameset cols='*' rows='*, 0'>
<frame src='http://www.oulanka.com/url.html' frameborder='0' scrolling='Auto' noresize marginwidth='0' marginheight='0'>
</frameset>
<!--
<noframes><body>Frame required.</body></noframes>
-->
</html>

Domain nimen ohjaus, redirection

Redirection ohjaa domain nimen toisaalle, näyttäen selaimen osoitepalkissa oikean, eli sen osoitteen, johon domain on ohjattu.